Flitens lampa?

Flitens lampa…skiner den här?

Nja, kanske inte här på min blogg. Det ber jag er läsare ödmjukt om ursäkt för.

Jag har haft fullt upp med själva livet. Den här filmen där jag själv spelar huvudrollen. Där jag själv väljer tema: ska det vara drama, komedi eller svensk ångestfylld melankoli?

Jag väljer nog en lagom kryddad ”feelgood-film”, med ett budskap. Ett budskap om kärlek, medkänsla och en önskan om att njuta av livet.

Under den tid jag varit frånvarande från bloggen har det jämt mycket. Magsjukan har hälsat på igen, däckat flera av oss. Äldste sonen missade sin skolavslutning. Glassutflykten regnade bort. Dottern har diagnosticerats med en massa allergi. Men det känns okej.

Själv känner jag livets energier fylla på sina depåer. Känner resultat av vila, meditationer, andningsfokus och bättre sömn. Jag upplever livet Mer, om ni förstår vad jag menar. Blommor doftar mer, färger är starkare, solen strålar varmare och maken snyggare. Härligt!

Kraften har fyllts på så att jag nu tagit steget att börja regelrätt träning! Lycka!
Äntligen är jag där på gymmet igen och njuter av svett, stumma ben och trötta muskler. Gläds åt att jag orkar tänka lite på mig. Inte bara på alla de som är omkring mig. En seger! Jag kommer inte sätta press på mig och förebrå mig när jag inte får till träningen. Jag kommer se varje tillfälle till träning som stund av glädje.

Så flitens lampa lyser. Lyser över min film. Att vila är att vara flitig. Att meditera är att vara flitig. Att sova gott är att vara flitig. Förse kropp och själ med det den behöver är att vara flitig. Att vårda mammaskapet och umgås med sommarlediga barn är att vara flitig. Jag ÄR flitig.

Kram på er! ❤❤❤

Annonser

12 tankar om “Flitens lampa?

 1. Hahaha vad du är rolig! ”och maken snyggare” :)) Jag måste verkligen se till att fylla på mina depåer! :))

  Men inte ska du be om ursäkt för att du haft annat för dig som går före bloggen. Livet går ju före 🙂 Nu verkar ni ju haft det ganska hektiskt och så magsjuka till råga på allt. Vad synd att han missade skolavslutningen. Och synd att dottern är allergisk men ändå bra att ni fått veta. Det blir ju bättre då. En möjlighet för henne att må bättre.

  Du är verkligen flitig. Det tror jag absolut. Och så tränar du också. Önskar att jag kunde ta tag i det jag också, inte bara prata om det.

  Pssst! En väska har funnit mig nu! 😉

  Kram Ann-Louise

  • Nämen??! Är du med väska! Grattis! 🙂 Vad blev det?
   Hm…nu måste ju jag också se till att ordna detta.

   Ja, skönt att få lite svar. Och hoppas på att hon kan få må bättre, och därmed även vi.

   Jag är SÅ glad att jag äntligen kommit igång med att träna. Känner mig inte duktig utan mer lite ”syndig” som kommer iväg själv utan barnaskara. Får träna och duscha alldeles själv! Hurra!

   Kram, har saknat min cyberpralin ❤

   • Syndigt kan vara jättekul 😉 Så hejja dig! Min syster skulle lämna in ca 15 st väskor på seconhand. Jag sa stopp, jag måste ju få kolla först. Och ja, där var den ju. Fulfin, vinröd, ny och gammal på samma gång, bananböjd och helt klart udda men ack så bara mig. Så kan det gå när en väska hittar mig. Hi hi cyberpralin lät ju tufft Tack för den 😉

    Kramar!

   • Se där 🙂 Väskan hittade dig!! Låter helrätt tycker jag. Synd att jag inte kunde vara där och gräva i högen jag också 😉

    Förresten…15 väskor….har hon en fetisch din syster?! Hihi.

    Kramis❤

 2. Så bra att du prioriterar livet framför bloggen! Med ditt sätt att se på vad det är att vara flitig är jag med flitig. Jag tar hand om mig så gott jag kan 🙂
  Kram

  • Härligt att du är flitig min vän :-). På det allra bästa sättet!

   Ja, ibland kräver livet sitt. Trots att jag älskar att blogga och kommunicera med er som blivit mina vänner.

   Kram på dig!

 3. flitig är du det har jag förstått, och glad är jag för din skull att du kommer iväg på lite egen tid och tränar. Förstår att det är rena lyxen när man har små och stora barn. Kanske också därför mannen har blivit snyggare. 🙂 Det behövs inte mycket förrän man tycker att det är rena lyxen, när man är i småbarns åldern. Om jag minns rätt. Kram på dig fina du.. kram kram Ps. jag har börja prata om träning i alla fall, visst är det bra. Siktar på gym. över sommaren sedan blir det vattengym. till hösten också med hantlar. Det är så givande och ger fort resultat på armar och rumpa. Brukar gå på vattenqigong också, men det blir nog inte så nu. Jag måste ju skynda långsamt. Som sagt pratat om det, sedan får vi se…

  Jag har varit i konflikt med min pappa tre ggr, nu på kort tid. Läkaren anser att det är ett friskhetstecken. Att jag har energi att bli arg. Tror du hon har rätt? Börjar jag blir bättre. Ojoj, det var mycket jag ville prata med dig om. kram

  • Ja den där träningen gör gott på så väldigt många vis. Tid för sig själv, kroppen får sitt och hjärnan sitt. Skönt!

   Att vara i förberedelse för träning är ett steg i motivationscirkeln. Härligt att du kommit dit, och att du är klok nog att skynda långsamt.

   Ja, att orka bli arg och att inte vara i apati-stadiet där man är likgiltig brukar vara ett steg framåt. Sedan brukar det mer harmoniska stadiet infinna sig därefter.

   Hoppas du har det bra vännen , kraaaam

 4. Helt rätt att ta hand om livet först, även om jag älskar dina kloka ord här på bloggen. Skönt att få gå iväg och göra något själv. Det är så mycket värt när man har barn omkring sig hela tiden.Ha en fin dag:)
  Kram Lotta

  • Ja, livet är ju en ständig process ;-). Tack för att du saknat mig här, det värmer. Jag har haft det fint, men väldigt mycket idag….av olika slag. Berättar mer sedan.

   Kram vännen❤

 5. Att leva efter det sätt man mår bra av ärviktigt.
  Jag försöker oxå vara flitig och vila så mycket jag kan, för det är det jag behöver just nu…bara vara, här och nu…
  Vilken fin blogg du har. Jag lovar att återvända!
  Hälsa gärna på hos mej med.
  Kram

  • Tack för fina ord. Lovar att titta in hos dig också . Glad för att du hittat hit!

   Ja, att kunna lyssna inåt och svara på kroppens signaler i tid och ge kropp och själ det den behöver är en viktig kunskap i livet. Glad att jag kommit en bit på väg.

   Välkommen åter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s