Ta hand om sig

Hej alla vänner i etern!
Det var ett tag sedan jag skrev några ord nu. Som ni säkert förstår av tidigare inlägg beror det på att jag varit hemskt trött.

Jag har haft mycket att göra och däremellan har jag tagit hand om mig. Vilat. Tagit ett fotbad. Ätit god och näringsriktig mat. Tagit små andningsstunder liggandes på sängen under en filt.

Jag har sannerligen behövt det, och sakta sakta kommer jag nog till mina sinnen igen. Jag är glad att jag har förmågan att känna när det blir för mycket och stanna upp och ta hand om mig innan det går illa.

Vädret har varit på min sida. Regnet har spolat bort pollen och friskat upp luften. Kylan har givit mig tillåtelse att vara inne och pyssla. Det tackar jag för.

Så har jag och min fina väninna, som för övrigt är minst lika trött som jag, bestämt oss för att åka på lite husmoders-semester om några veckor!
Bara över en natt. Men så härligt att bara få prata, mysa, äta och dricka gott! Som jag ser fram emot det! Det behöver jag – något att se fram emot. Även om man är i Nuet, så tror jag man behöver drömma och längta ibland. Men utan att skapa sig för ”färdiga bilder” av hur det ska vara. Undvika detaljerade förväntningar. Men glädjas åt en stund i livet att bara vara kvinna och vän. Få vara lite fånig och larvig och släppa alla krav och ansvar för en stund. Härligt!

Just nu sitter jag i mitt kök och njuter av mysiga, blöta 1-årspussar medan gulash-soppan puttrar på spisen och låter smakerna blomma ut. Andas djupt och medvetet och tänker så lyckligt lottad jag är. Trots trötthet, allergi, astma, huvudvärk och ett bankkonto som lämnar övrigt att önska. Jag är så rik! Så rik på smulor, gamla skor i hallen, tvätt och tidningshögar. Men framför allt är jag rik på kärlek och snoriga pussar!

Kram mina vänner❤❤❤

Annonser

12 tankar om “Ta hand om sig

 1. Du är så klok som tar hand om dig och att du förmår njuta av de rikedomar du har! Lite husmorssemester med en väninna låter helt underbart. Fortsätt att sköta om dig min vän!
  Kram

  • Tack ❤ja, det var nödvändigt att lyssna inåt och bara vara. Jag har släppt alla måsten (nästan) och försökt att repa mig. Känner att det vänder idag 🙂 och det gläder mig.

   Husmorssemester ska bara bli så kul!!! Har aldrig åkt med en väninna tidigare… Så det är på tiden!

   Hoppas att du har det skapligt vännen, ska titta in hos dig under kvällen hoppas jag. Kram

 2. Är inte det härligt så säg. Att få känna sig rik på det som ger mening i livet. Jag mår bäst nu, trots torftigt bankkonto för jämnan. Men det bekymrar mig inte så mycket, så länge jag klarar av att betala räkningarna. Det är inte pengar som gör livet meningsfullt. Det är blötta pussar av en dotter, en hög av skor innan för dörren av familjemedlemar som tycker om varandra. osv. Ta hand om dig min fina vän och förlåt att jag störde dig i din trötthet med mina bekymmer. Som du inte har nog att bekymra dig om. Fy på mig. kram kram. Det kommer bli så bra att du får åka bort en stund med din vän. kram kram igen

  • Ursäkta dig inte kära vän. Jag uppskattar din närvaro i ord. Om jag inte orkat så hade jag inte svarat. Du vet att jag finns här ❤

   Ja, visst är det härligt att få vara rik på det meningsfulla 🙂
   Även om jag skulle uppskattat att inte alltid behöva vända på slantarna och tidvis trolla med knäna, så har jag det gott nog. Jag har ju delvis valt detta genom att få många barn och vara hemma länge.

   Stora kramar till dig vännen. Misstänker jag har en del att läsa igen hos dig!
   Kramis

 3. Låter helt fantastiskt tycker jag med lite semester från småbarnsmammalivet! Det borde vara alla mammors rättighet:) och gärna lite då och då också. Undrar var vår fina sommar tog vägen? Vill ha lite sommar på fredag då min dotter slutar skolan.
  Önskar dig en fantastisk dag<3 vännen
  Kramar

  • Ja det hoppas jag också. Hoppas ni får ett fint avslutningskalas!

   Jag är trött men ganska glad. Huvudvärken ger sig inte riktigt. Men jag har ju iallafall ett huvud att ha ont i 😉

   Kramis ❤

 4. Tycket du gör helt rätt i att vila o sköta om dig/er! Förlåt mig att jag hade mage att störa mitt i allt….. Jag borde förstått! Men jag hoppas ni får d väldigt bra på er lilla semester ❤ D e alldeles underbart att få åka bort ibland o bara rå om sig själv! Ser också fram emot en kväll med väninnan,
  dock mer än 1 månad fram… 😉

  Varm kram Linda ❤

  • Du störde inte. Du kunde inte veta att jag var så trött. Vår lilla tripp är också en månad fram och jag hoppas vi piggat på oss tills dess 🙂

   Ha det gott hjärtat 💗

 5. Vad klokt av dig att stanna upp, det är inte alltid det lättaste i småbarnsåren. Åka bort med en väninna och bara vara det låter underbart, det gör du helt rätt i!!Själv har jag varit iväg med min syster på semester ett flertal gånger, det blir så kravlöst !!
  Ja dessa pengar. Jag har aldrig trott att lyckan finns där,och vi har haft många tuffa år och nu när jag är sjukskriven, och har en tjänst på 65% blir det lite knapert. Men jag har känt mig så berikad av kärlek. men om man kan uppskatta det enkla och har råd med lite guldkant på tillvaron så blir allt lite lättare, Tror jag:)

  Kram Lotta

  • Jag hade gått ner på 50% pga stress och svår migrän. Sedan blev jag oväntat gravid och är mammaledig och ville vara hemma i drygt 1 1/2 år. Får därmed bara ett par tusenlappar i månaden…så det blir att vända på slantarna. Men det mesta går ju..

   Ja, det ska bli härligt. Har aldrig åkt på tripp med en väninna i hela mitt liv…

   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s